2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Stumdomų vartų pasirinkimas


Kaip ir įsigyjant bet kokį kitą pirkinį, taip ir dairantis stumdomų vartų, norint padaryti teisingą pasirinkimą reikia atsakyti sau į tokius klausimus: kaip dažnai vartai bus naudojami? Kas jais naudosi – pėstieji ar automobiliai? Kokio ilgio transporto priemonės pro vartus važiuos? Kiek yra vietos jų įrengimui?

Sumdomi vartai
Jeigu vartus per dieną varstysite ne daugiau 10 kartų, tai nėra būtina ieškoti itin tvirtos konstrukcijos gaminių, tokias apkrovas sėkmingai atlaikys ir vidutinio stiprumo konstrukcijos. Kitas dalykas, jeigu vartai per dieną užsidarys ir atsidarys šimtą kartų ir daugiau, kad dažniausiai būna įvažiavimuose į administracinių, gamyklinių, logistinių ir panašių objektų teritorijas. Tada reikia dairytis tikrai patikimo gaminio, kuris sugebėtų atlaikyti didelius krūvius, be trigdžių veiktų bet kokiomis oro sąlygomis.
Stumdomus vartus stenkitės montuoti kuo platesnius, kad transporto priemonėms būtų kuo paprasčiau pro juos pravažiuoti, ypač svarbu užtikrinti pakankamą plotį ten, kur važiuoja „fūros“ ir kai įvažiavimas į kiemą yra 90 laipsnių kampu su gatve. 

Automatikos įrengimas patekimą į teritoriją daro žymiai patogesnį, žinoma, įsirengiant tokį sprendimą didėja ir kaina. Šioje vietoje reiktų įvertinti kaip dažnai vartai yra atidarinėjame ir kokio jie yra svorio. Automatikos sistemos įrengimą geriau patikėkite patyrusiems specialistams, kad vėliau  dėl netinkamo veikimo nebūtų apgadintos transporto priemonės ar sužaloti pėstieji. Pačią sistemą taip pat rinkitės kokybišką, gebančią be trigdžių veikti bet kokiomis klimato sąlygomis, ypač tai aktualu Lietuvoje, kai būna šaltos žiemos ir daugelis įrenginių, tinkamai neparuoštų šalčiams išeina iš rikiuotės.

Korozija – dar vienas tvorų ir vartų priešas, kurį gali nugalėti tinkama antikorozinė danga. Konstrukcijos gali būti padengtos milteliniu arba karšto cinkavimo būdu. 

Stumdomi vartai puikiai tinka naudoti tiek privačių namų tiek ir pramoninių teritorijų apsaugai. Apie galima jų pasirinkimą daugiau informacijos skaitykite šiame tinklapyje.

2 komentarai:

  1. Sveiki, turiu klausimą. Ar tvoros vartai gali būti stumdomos konstrukcijos? Ar vietos neužtektų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vartai tikrai gali būti stumdomi, tam ir naudojama vartų automatika . Stumdomi vartai netgi patogesnis variantas nei varstomi.

    AtsakytiPanaikinti