2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Mokyklos saugesnės, bet dar be tvorų


Kaip teigia Kauno miestų švietimo skyriaus atstovai, mokyklose padėtis saugumo klausimu gerėja. Vis mažiau užfiksuojama įvairių incidentų. Manoma, kad daugiausia teigiamo poveikio davė sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros, kuriuos atbaido nepageidaujamus asmenis ir verčia drausmingiau elgtis mokinius pačioje mokykloje.
Ne visi darželiai aptverti tinkama tvora

Tik deja, didžioji dalis mokyklų neturi apsauginės tvoros. Nors apie šią problemą kalbama daugelį metų, tačiau jis taip ir neišsprendžiama dėl lėšų stygiaus. Prie kelerius metus buvo renovuotos mokyklų sporto aikštelės, pakeistos dangos, sumontuoti nauji krepšinio stovai ir įrengtos tinklinės tvoros, bet iki visos mokyklos teritorijos aptvėrimo dar neprieita. Tam trūksta lėšų. Didelės įtakos neturėjo nei 2010 metais vystytas projektas „Saugi mokykla“, kurio metu apie tvorų mokyklose įrengimo svarbą kalbėjo Betafence atstovai.  

Tiesa, praktiškai visi darželiai yra įsirengę tvorą, tačiau daugelio tvorų būklė yra ne pati geriausia ir mažieji negali tokioje teritorijoje jaustis visiškai saugūs, dėl ko neramiai jaučiasi ir tėvai ir darželių auklėtojos. Darželių aptvėrimai įrengti prieš daugelį metų, tad jau yra deformuoti ir paveikti korozijos, tad tokia tvora ne tik negali atlikti tinkamai pagrindinės savo funkcijos – apsaugos, bet atsilanksčiusios surūdijusios dalys kelia grėsmę vaikams susižaloti. Apie estetinį vaizdą jau nereikia ir kabėti, kai darželio išvaizda primena apgriuvusią ir apleistą teritoriją. 

Žinoma lėšų reikia viskam, tačiau vaikų saugumas turi būti prioritetinė sritis, kad tiek darželiuose tiek ir mokyklose vaikai būtų saugūs bei dėl jų ramiai jaustųsi tėvai. 

2 komentarai:

  1. Šiaip tai juokinga, juk tvoros didelių pinigų nekainuoja. Galima paprastą konstrukciją pasirinkti, kuri tikrai daug nekainuos, niekas neprašo karališkos tvoros su ornamentais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. realiai naujos mokyklos turi kameras, kurias galima įsigyti internetu, viską kas privaloma. o kam tos tvoros?

    AtsakytiPanaikinti